Aceminin Kolayca Anlayabileceği HVAC Önerileri



HVAC hakkında hiçbir şey öğrenmenin mümkün olmadığını düşünebilirsiniz. Zaman ayırırsanız, ürünü daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu tavsiye, karşılaştığınız sorunlara bile yardımcı olacaktır.


HVAC'nizle mücadele ediyorsanız, bir yüklenici aramadan önce evin etrafına bir göz atın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Düzenli olarak harici kondenser ünitelerindeki kalıntıları düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Cris, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Ünitenize neden olabilir.


HVAC sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu basit ipucu, sisteminizin yıllarca verimli bir şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olacak ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenin basit bir yoludur. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında müteahhit parçaları yağlayacak, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecek. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Çok az deneyime sahip bir müteahhit kiralamak daha risklidir.


Arkadaşlarınıza sorun ve HVAC yüklenici tavsiyeleri için güvenin. Kullanmış olan ve genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan mutlu olan insanlar. Bu ayrıca kaçınmanız gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yoludur.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Fiyat teklifi isteyerek tonlarca para biriktirebilirsiniz. Oranların ne olduğunu öğrenmek için en az dört veya beş farklı HVAC uzmanını arayın.


Tavan aranızda parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Birkaç şey düşünmen gerekiyor. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutabileceklerine veya ısıtabileceklerine göre derecelendirilir. Daha küçük bir ünite satın almaktan daha iyidir.


Mevcut sisteminizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Ödemeyi bitirirseniz, bu test kendi masrafını karşılayacaktır.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Oda alanının her bir fit karesi için 20 BTU'ya ihtiyacınız olan birimi bulabilirsiniz. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, tüm kare görüntüleri birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, yapılması kolay bir şeyi temsil eder ve HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlar.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, duvara çarpmayan bir tane kullanın.


Daima bir müteahhitten referans alın.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima takip edin.


Bu, evinizin rahat olması için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU miktarını belirler.


Energy Star ekipman ve ürünlerini kullanan bir HVAC yüklenicisi bulun. Bu, sisteminizin ürünün onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlayacaktır. Bu, soğutma ve ısıtma maliyetleriniz söz konusu olduğunda sonunda faturalardan tasarruf edeceğiniz anlamına gelir.


Hava soğumaya başladığında kondenser ünitenizin korunduğundan emin olun. Bu, üzerine bir kapak koyarak kolayca yapılabilir.


Yukarıdaki bilgilerin takibi kolay olmalıydı. Bu makalenin size verdiği harika ipuçlarını kullanabilirseniz, işlerin sizin için yolunda gitmesini sağlamak kolaydır. Akıllıca kullanılırsa, bu biraz para kazanmanın basit bir yolu olabilir.


Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları


Comments