Başarılı HVAC Parmaklarınızın Ucunda Olabilir



Eviniz bir HVAC sistemi ile rahat hissedecek. Birçok ev onlarla birlikte gelir, ancak bunların bir noktada yükseltilmesi veya hatta değiştirilmesi gerekebilir. HVAC sisteminizde neye ihtiyacınız olduğunu bilmek, doğru olanı elde etmenin harika bir yoludur.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Kondansatör ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi bir şeylerin ne zaman yığılacağını asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerinizi diğer yönde hedefleyin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde HVAC üniteniz zarar görebilir. Ünitenin fan ızgarasının düştüğünde sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrısına neden olursunuz.


Dış üniteyi gölgeli yerlere koyun.


Evinizdeki HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Soğuk olduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapılmalıdır.Bu, ünitenizin yıllar boyunca onarım maliyeti olmadan iyi çalışmasına yardımcı olur.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu ayrıca sıcak havayı içeride tutmanıza yardımcı olur.


Evinizin tehlikeli derecede yüksek bir seviyeye yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, bir evi kısa bir süre içinde yalnızca yirmi derece Fahrenheit kadar soğutabilir. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörü kapatmak için fanı açın. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Müteahhit tavsiyeleri için arkadaşlarınıza ve güvenin. Kaliteli iş yapmış insanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu aynı zamanda size hangi yüklenicileri işe almaktan kaçınmanız gerektiği konusunda iyi bilgi sağlayabilir.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi arıyorsunuz? Dikkate alınması gereken şeyler var. Sistemler, etkin bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabilecekleri toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Ödemeyi bitirirseniz, bu test kendi masrafını karşılayacaktır.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, bir şeyleri soğutmak için klimanızı o kadar az kullanmanız gerekir.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Soğutulacak alanın metrekaresi başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, tüm alanı birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlamak için yapılacak en basit şeydir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığı zaman korunursa daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Doğru HVAC ünitesini bulmak önemlidir ve iyi bir ünite tüm evinize o güzel ve rahat hissi verebilir. Bir HVAC sistemi satın almak için pazardaysanız, yukarıdaki öneriler size değerlendirmeniz için iyi bir başlangıç ​​noktası sağlamalıdır. Bu, memnun olduğunuz bir sistem elde edebilmeniz için ne satın alacağınız konusunda sağlam bir tahminde bulunmanıza yardımcı olabilir.

Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları


Comments