HVAC Ekipmanı Satın Alma Hakkında Bilmeniz Gerekenler Merak mı Ediyorsunuz? Bu Makaleyi Okuyun!



Evinizi ısıtmak ve ısıtmak çok önemlidir. Bu, HVAC sisteminizin sağlıklı olduğu anlamına gelir. Uygun şekilde ilgilenmezseniz, pahalı onarımlara ve rahatsız edici bir yaşam biçimine yol açabilir. HVAC sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlayacak bazı ipuçları aşağıda verilmiştir.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tura çıkın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için çok daha zor olacak.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çiminizi ünitenizden bir yönde hedefleyin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Ağaçlardan düşen yapraklar HVAC ünitenize zarar verebilir. Düşerken ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminiz zarar görebilir.


Hava soğuduğunda dış ortam yoğunlaştırıcısını kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur ve daha az sıklıkta onarılması gerekir.


Servis kontrolü sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecektir. Bunlar, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce itibarlarını araştırın. BBB'yi belirlemek için farklı referanslarla kontrol edin ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu, akıllıca bir karar verdiğin şey.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, evinizdeki termostatı yalnızca fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Bir yükleniciyi işe almak önemli bir risk alıyor olabilir.


Tanıdığınız kişilere ve ailenize müteahhit tavsiyeleri isteyin. Geçmişte kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmayı severler. Bu, kaçınılması gereken şirketleri bulmanın mükemmel bir yoludur.


Bu günlerde müşterilerin yüklenicilerle deneyimlerini paylaşmalarına izin veren epeyce site var. Bu, birlikte iyi iş çıkaran müteahhitler bulmanın harika bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Oranları bulmak için etrafı arayın.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Daha az ısı, AC'nizin yapması gereken daha az iş olacaktır.


Klima gerektiren yaşam alanını ölçün. Genellikle odanın metrekaresi başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, hesaplamalarınızda kare görüntülerini birleştirin.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC şirketlerini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Teknisyenler ayrıca bir HVAC'de neyin yanlış gittiğini anında anlamak için ne yapacaklarını bilmelidir. Neyin yanlış olduğunu anladıklarında, sorunları zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde çözmeye yardımcı olabilirler.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akış yönünü duvarınızdan uzaklaştırmanıza izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Bir HVAC yüklenicisini düşündüğünüzde daima bazı referanslar alın.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden ücret almaya çalışacaktır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, kullanmadığında korunursa, kondansatörün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, evinizin sahip olduğunuz hizmet maliyetlerinin dörtte birini artırabilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve bu, kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlar.


Artık ne yapılması gerektiğine dair daha iyi bir fikriniz var. Kötü gitmeyeceğinden emin olmak için bakımlı tutmaya dikkat edin. Hoş olmayan sürprizlerden kaçınarak iyi durumda tutmak için yukarıdaki tavsiyeleri uygulayın.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments