HVAC'inizin Sizin İçin Çalışmasını Nasıl Sağlarsınız



Bir HVAC sistemi ile eviniz rahat hissedecek. Birçok ev onlarla birlikte gelir, ancak bunların bir noktada yükseltilmesi veya hatta değiştirilmesi gerekebilir. Bir HVAC sisteminin doğru olanı satın almaya nasıl yardımcı olabileceğini bilmek.


Kondansatör ünitelerinizdeki kalıntıları temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Yağ delikleri varsa kondansatörünüzü yağlayın. Bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Bir bakım ziyareti sırasında, sistem motoru incelenecek, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu basit şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli olduğu yerde çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi yalnızca 20 derece kadar soğutabildikleri için sınırlıdır. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Böyle bir durumda, evinizdeki termostatı yalnızca fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Bir süredir ortalıkta olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Daha yeni bir müteahhit kiralamak, daha büyük bir risk almak anlamına gelir.


İnsanlara müteahhitlerle yaşadıkları deneyimler hakkında yorum yapma fırsatı veren birçok çevrimiçi web sitesi vardır. Bu yöntem, kaçınmak istedikleriniz kadar uğraşmakla da ilgilenmenizi sağlar.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Ödevinizi yaparak çok para biriktirebilirsiniz. En iyi fiyatları bulmak için etrafı arayın.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? İlk önce düşünmeniz gereken birkaç şey var. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutabileceklerine veya ısıtabileceklerine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminiz tıkanmaya uygun değilse kanal sızıntılarını kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, HVAC, evi gerçekten soğutmak için daha az çalışma gerektirecektir.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, hemen herhangi bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir tamirciye para harcamadan önce bunu kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmesi için birini kiralayabilirsiniz.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle oda alanının her kare görüntüsü için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, hesaplamalarınızda kare görüntülerini birleştirin.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programda olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Teknisyenler ayrıca mümkün olan en iyi seçeneklerin nasıl bulunacağını da bilirler. Soruna neyin sebep olduğunu bulduktan sonra sorunları hızla çözerler.


Köşeye koymaktan başka seçeneğiniz yoksa, hava akış yönünü duvarınızdan uzaklaştırmanıza izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne olursa olsun evinize istedikleri zaman ulaşabilmeleri gerekir.


İyi bir HVAC sistemi, ağırlığının altın değerindedir. Parçaları tamir etmeniz veya değiştirmeniz gerektiğinde bu ipuçlarını kullanın. Yukarıda açıklanan hususları takip etmek, bir HVAC sistemi satın almak istediğinizde alacağınızdan daha bilinçli bir satın alma kararı vermenize yardımcı olabilir.


Daha fazla oku:eca şofben fiyatları

Comments