İhtiyacınız Olan HVAC Yardımını Nasıl Alacağınız Hakkında Bilgi Edinin



HVAC sisteminizle ilgilenirken bu ipuçlarını izleyin.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tur atın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Kondansatör ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınmasına neden olabilir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Sonbaharda fan ızgaranızı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve bloke olursa, sisteminiz zarar görebilir.


Yağ delikleri varsa kondansatörünüzü yağlayın. Bu bağlantı noktalarının kauçuk veya metal kapakları olduğunu görebilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


HVAC sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Soğuyunca tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin uzun yıllar çalışmasını sağlayabilir ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki kışın da sıcak tutar.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli derecede sıcak bir sıcaklığa ulaşmasına asla izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde 20 derece kadar soğuyamaz. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabileceksiniz. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Onları işe almadan önce şirketlerin itibarını araştırın. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemeleri için en iyisine bakın.Bu adımlar akıllıca bir şirket oluşturmanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, termostatı yalnızca fanı çalıştıracak şekilde değiştirerek kompresörü devre dışı bırakın. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


Zaman ve paraya değip değmeyeceklerine karar vermek için kullanabileceğiniz kanıtlanmış geçmiş performansa sahip şirketler. Bir müteahhit ile çalışmak bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Arkadaşlarınızdan ve ailenizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. Geçmişte harika işler yapmış kişiler genellikle bu konuda bildikleri bilgileri paylaşmayı severler. Bu, dolandırıcılardan kaçınmanıza da yardımcı olabilir.


Müşterilerin yorumlarını paylaşmalarına izin veren epeyce site var. Bu, birlikte çalışacak müteahhitler bulmanın iyi bir yoludur.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarısı sıcakken evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görecektir. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı bir acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava aşırı olduğunda bile evinize her an ulaşabilmelidirler.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Bu tür birimler çok katı verimlilik kurallarına uygundur. Bu yönergeler, Birleşik Devlet Çevre Koruma Dairesi tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu üniteleri incelemeye zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Evinizde rahat olmanız için harika bir HVAC sistemine sahip olmanız gerekir. HVAC sisteminize uygun bakım yapılmadan eviniz rahat bir yer olmayacaktır. HVAC sisteminizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için bu ipuçlarını unutmayın.


Daha fazla oku:eca yoğuşmalı kombi fiyatları


Comments