İnanılmaz HVAC Başarısı Elde Etmenin En Önemli Sırları



İyi çalışan bir HVAC sistemine sahip olmak, bir evde daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Ancak, sisteminiz arızalanırsa, bu bir kabusa dönüşebilir. HVAC sisteminizi öğrenmek, arıza olasılığıyla başlar; aşağıdaki ipuçları.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce şu anda ne tür bir HVAC sisteminiz olduğunu öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri verebilmenizi sağlayacaktır.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bir profesyoneli aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Kondansatör ünitenizdeki yaprak veya kalıntıları temizleyin.


Harici bir kondansatör ünitesindeki birikintiyi temizleyin. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınmasına neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı açın, bıçakları çıkarın ve temizlemeye başlayın ve ünitenin kendisini nazikçe kapatın.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Kırpmaları HVAC ünitesinden uzak bir yönde yönlendirin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık olduğundan emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve enkaz bu hava akışını engelliyorsa, sorunlarla uğraşmanız gerekir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal kapakla kaplıdır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı da korur.


Ziyaret sırasında sistemin motorunu inceleyecek, motoru ve freon seviyelerini inceleyecekler. Bu basit şeyler, en yüksek performansta çalışan sisteminizin performansını artıracaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'ye ve eski müşteriler tarafından yayınlanan çevrimiçi incelemelere göz atın. Akıllı bir karar seçmeniz gereken şey budur.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Çok az tecrübesi olan bir müteahhidi olmayan birini işe almak daha risklidir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Bu şekilde epeyce para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini öğrenmek için en azından birkaç müteahhit aramak isteyebilirsiniz.


Bir HVAC sistemi satın alacak mısınız? Birkaç önemli şeyi saklayabilirsin. Sistemler, etkili bir şekilde soğudukları ve ısıttıkları toplam alana göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, derhal herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir servis teknisyenini aramadan önce sisteme bakın.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeydir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne olursa olsun ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Bazı müteahhitler sizden malzeme ücretleri ve yakıt ücreti almaya çalışacaktır. Böyle bir sorun varsa, bir sözleşme size gerçekten yardımcı olacaktır.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün.Bu, kondansatörünüzün önemli ölçüde korunmasını sağlayacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Hanelerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu, elektrik giderinizin dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir! Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Artık HVAC sisteminin düzgün çalışmasını sağlamanın neden önemli olduğunu anlıyorsunuz. Rutin denetimleri yapmadığınızda yalnızca kötü şeyler olur. Umarım, düzenli HVAC bakımına devam edersiniz ve bu kabusun sizi veya evinizi sarması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları


Comments